Sagospelet Skräck: Hyllningar i spelet del 3

Magnus “Kitok” Ekelund har många strängar på sin lyra. Med indie-albumet Svart flagg (Magnus Ekelund & Stålet) från 2011 visade han prov på utsökta texter och melodier. Skivan innehöll en duett med Jakob Hellman, Utan er, och visade att Magnus Ekelund v ar en låtskrivare av rang.

Efter tre skivor upplöstes gruppen och 2015 kom skivan Paradise Jokkmokk under namnet Kitok. Titellåten blev en stor framgång och skivan sålde bra. Texterna kretsade kring livet i Norrland och psykisk ohälsa.

“Men om man är född i Jokkmokk
Så ligger världen långt bort”

– Sista utposten

“Jag är psykotisk, drivis, instäng på livstid i en cell med mig själv
Jag är din jobbigaste vän och jag ser mig i spegeln och det blöder ur ögonen”

– Krossa eller krossas

“Jag hör debatten om mitt ursprung, låt en same få andas en stund.”

– Snömannen

Kitoks musik och texter om livet i Norrlands inland slog an en sträng i mig och hans musik snurrade friskt i högtalarna under skrivandet.

Kitoks musik hittar du här:

Youtube

Spotify

Lämna ett svar