Året som gått

Med 2022 i backspegeln tittar vi tillbaka på årets om gått. Förlaget har varit aktivt och hunnit med ett flertal utgivningar. Vi inledde också arbetet med att släppa alla utgångna produkter gratis som nedladdningar via vår hemsida. Några produkter återstår och dyker upp under 2023.

Och till alla er som köper våra produkter och spelar våra spel – ett stort tack, och önskningar om ett gott nytt år och ett fantastiskt 2023!

Publicerade produkter 2022

Sagofallen – ett spännande sagospel

Ett rollspel baserat på Hanna Blixts böcker om Sagofallen. Spelet ges ut under Sagospelet Äventyrs paraply och har samma regler, undantaget ett schacktillägg som kan påverka spelet i olika riktningar. Spelet var i produktion under flera år, ända sedan min tid på Eloso Förlag.

De fördömda

Vårt första renodlat vuxeninriktade rollspel. Spelet är skrivet av Andreas Lundmark och blandar vilda västern med skräck. Ett spännande, strömlinjeformat och föredömligt enkelt spel.

Äventyr och ensamheten

Camilla Linde skrev och Richard Svensson illustrerade. En spännande barnbok om marssonden Äventyr som får lära sig allt den behöver inför sin resa till den röda planeten, men väl där finner sig ensam och olycklig. En bok om samhörighet, teknik och rymden för 3-6 år.

Sagospelet Skräck, Tornedalens hemligheter och Rollformulär

Ännu ett spel som puttrat på genom åren. 2022 blev det äntligen färdigt (även om kampanjboken Holmgång fortfarande inte är klar …). Det kanske mest personliga spelet jag gjort. Medskribenter var Alexander Fahlander och Camilla Linde, och illustratörer var Richard Svensson, Peter Svärd, Lasse Partanen och Pär Lindström.

Kapten Brent – Tidstunneln – ett nebulöst äventyr

George Johanssons fristående fortsättning på Universums öde. Boken släpptes lagom till Bokmässan, där George också signerade böcker. En lågmäld, filosofisk historia om Kapten Brents sista (?) resa på rymdskeppet Rymdkulan.

Omslaget till boken Nagriljärerna - en gestalt står i en mörk skog framför en övergiven nöjespark.

Nagriljärerna

En roman för de som är unga nu eller var unga under rollspelens guldålder. Emanuel Blume skrev boken som handlar om rollspel, andra världar och skör vänskap. En roman i gränslandet mellan skräck och urban fantasy. 

Fenix

Vi har bidragit med material till varje nummer av Fenix under året som gått. Det har kretsat kring våra tre huvudspel Sagospelet Äventyr, Sagospelet Rymd och Sagospelet Skräck.

Vad som ligger framför oss

Nedanstående produkter jobbar vi med för tillfället.

Melina och älvorna 

Barnbok, Sagospelet Skräck, 3-6 år

Av: Daniel Lehto och Julia Kovaleva

En mysryslig historia om flickan Melina som bor med sin mamma i Tornedalen. Boken behandlar ämnen som sorg, ensamhet och vänskap som övervinner alla hinder.

Pappa är undersköterska 

Barnbok, 3-6 år

Av: Daniel Lehto och Julia Kovaleva

Pappa jobbar på ett äldreboende, och ibland får hans dotter följa med honom till jobbet. Boken berättar på ett pedagogiskt sätt om arbetet som undersköterska.

Sara & Kumpel del 1-3

Barnböcker, Sagospelet Äventyr, 6-9 år

Av: Johanna Glembo och Richard Svensson

Vi träffade Sara och hoppingen Kumpel första gången i Sagospelet Äventyr 2.0-3.0 med tillbehör. 2018 gav vi ut den första delen i serien om de båda vännerna, och nu kommer hela trilogin ut samtidigt! Johanna och Richard har jobbat med böckerna stora delar av 2022, och nu får vi äntligen se resultatet! Spännande äventyr utlovas!

Ina & Eld del 3: Syster Månens hjärta

Barnbok, Sagospelet Äventyr, 3-6 år

Av: Daniel Lehto och Richard Svensson

Den efterlängtade tredje delen i serien om prinsessan Ina som gett sig av för att lösa mysteriet med hennes försvunna föräldrar. I den tredje delen befinner sig Ina ensam, utan sin vän Eld Flammskägge. Ina träffar en märklig flicka och tillsammans beger de sig till drottningens hov i Kominos huvudstad Imaginor. Där får de ett oväntat uppdrag.

Västanhavets pirater

Världsbok, Sagospelet Äventyr

Daniel Lehto och Richard Svensson

En världsbok till Sagospelet Äventyr. I boken får du veta allt du behöver om pirater och hittar en mängd nya sysselsättningar, äventyrstrådar och mycket annat du behöver för spännande äventyr på hav och land!

Ina & Eld del 4-5 

Barnböcker, Sagospelet Äventyr, 3-6 år

Av: Daniel Lehto och Richard Svensson

Fortsättningen på äventyret om Ina och Eld. De två sista delarna i serien släpps samtidigt på Bokmässan. Spänning, sorg och fartfyllda äventyr. 

Serien kommer att följas upp med fristående böcker om Inas och Elds äventyr.

Saras & Kumpels äventyr 

Världsbok, Sagospelet Äventyr

Av: Daniel Lehto och Richard Svensson

En världsbok som berättar mer om Sara och Kumpel, personer de möter och platserna de besöker. 

Andromeda

Sagospelet Rymd, Universums öde

Av: Mikael Bergström, Daniel Lehto och David Jansén

En världsbok till Sagospelet Rymd: Universums öde. I boken hittar du allt du behöver för att äventyra i Andromedagalaxen. Nya sysselsättningar, riktlinjer för upptäcksfärder, rymdresor och mycket annat! Baserat på George Johanssons Universums öde.

 

Monsterspelet 

Brädspel, barn och familj, 3-9 år

Daniel Lehto och Richard Svensson

Ett spännande och klurigt spel där spelarna ska samla på monster. Men pass på! Du måste tänka på hur du placerar dina monster i ditt zoo, för annars kan det sluta med att större monster äter upp mindre!

Djungelöarna

Världsbok, Sagospelet Äventyr

Av: Daniel Lehto

En världsbok där grunden skrevs 2017, till Sagospelet Äventyr. Vidareutvecklingen kom när våra pojkar önskade sig dinosaurier och ninjas till spelet. I boken får du veta allt du behöver om skräcködlor och deras naturliga hemvist i Masona – Djungelöarna! Här finns fakta om hur det gick till då människorna fångade de första skräcködlorna och skeppade dem till Sem Saros, beskrivningar av en mängd olika skräcködlor, nya sysselsättningar, en beskrivning av saurotaurerna – ett dinosaurieliknande folk som bebor Djungelöarna och mycket mer!

Käpplingemorden 

Ett historiskt soloäventyr

Av: Pierre Fröberg – illustratör ej klar

Ett historiskt soloäventyr av klassiskt mått i dåtidens Sverige. Har du det som krävs för att klara äventyret?

Ångflickan del 1 och 2 

Soloäventyr

Av: Gunnar Söderberg – illustratör ej klar

Det prisbelönta soloäventyret om Ångflickan ges ut i ny utgåva tillsammans med en helt nyskriven del!

De sju artefakterna 

Kampanjbok, Sagospelet Äventyr

Av: Samuel Lowejko, Daniel Lehto, Richard Svensson

En mastig kampanjbok med 12 äventyr. 11 av dessa kan spelas fristående. Den avslutande och tolfte delen är beroende av att man spelat de tidigare delarna. Kampanjen berättar om ärkemagikern Sirana och hennes strävan efter att lägga Masona under sig med hjälp av sju magiska artefakter.

Holmgång 

Kampanjbok, Sagospelet Skräck

Av: Daniel Lehto, Richard Svensson och Lasse Partanen

Spänning och mysrysligheter till Sagospelet Skräck. Äventyren utspelas i Malmfälten och Tornedalen, och innehåller även nya varelser, platsbeskrivningar, besvärjelser och stämningsskapande noveller i spelets miljö. Denna kampanjbok har blivit försenad, men kommer att ges ut under 2023 och skickas då direkt till backarna, och går en dryg månad senare ut till butik.

Äventyr – Storytale Adventures 

Rollspel, engelska

Av: Daniel Lehto och Richard Svensson 

Den engelska versionen av Äventyr ser dagens ljus!

Lämna ett svar