Hyllad skräckroman av Emanuel Blume

Omslaget till boken Nagriljärerna - en gestalt står i en mörk skog framför en övergiven nöjespark.

”Vid sidan om dem hängde något och dinglade. Det liknade en samling förvuxna svarta naglar eller krökta knivblad. Han knep  ihop ögonen, kände hjärtat slå hårdare. Det var en av dem.”

Nagriljärerna av Emanuel Blume gavs ut av förlaget lagom till Bokmässan i fjol, och distribueras av Whip Media. Vi är såklart väldigt glada för det fina mottagandet som Emanuels skräckroman fått av bokbloggar och läsare. Boken får för övrigt fortfarande att köpa via förlagets webbutik till bokreapris!

Läs några av omdömena nedan!

“Detta är absolut en läsvärd bok som kan tilltala ett stort ålderspann.”

– Bokdjungeln, betyg 4/5, 221209

“Jag gillar inte fantasy. Jag gillar inte rollspel. Jag är absolut ingen ung vuxen. Egentligen är det nog helt otippat att jag verkligen gillar Nagriljärerna.”

– Bokföring enligt Monika, betyg 4/5, 230224

“Nagriljärerna fungerar för såväl tonåringar som vuxna som vill ha lite spänning och mysrys sitt litterära liv. Boken är välskriven, miljöbeskrivningarna är målande och detaljrikedomen gör att det är lätt att förstå i vilken tidsepok man befinner sig för tillfället.”

– Bokgalen i Viskadalen, 230218

“Emanuel lyckas förmedla en känsla av att hamna i en värld där man inte vet vad som egentligen är verkligt. Det är intressanta karaktärer, mystik, vänskap och spänning i en välbalanserad mix. En bok jag starkt rekommenderar.”

– Millahs Bookpage, 230213

“Det är en väldigt mörk historia i flera perspektiv. Trasiga familjerelationer, sjukdomar och olagliga handlingar lyfts. Boken är välskriven och genialiskt uppdelad i 3 delar, baserat på olika tidsepoker. Jag tycker att denna bok bör övervägas att implementera i skolans utbildningssyfte. Den är lättläst men är ett otroligt bra underlag för viktiga diskussioner som är ytterst relevanta i övre tonåren. Kan varmt rekommendera denna bok, oavsett om man gillar det övernaturliga eller inte.”

– Bokfokus, 230129

“An interesting device for character development in this book is the interactions between the characters in their reality and in the game and it´s clear some of these teenagers/young adults use the game script to explore aspects of their lives which might be difficult for them to deal with otherwise.  […] Some of the themes explored in this book are abuse, mental illness, friendship, family dynamics, class, and acceptance. Knowing I´m not the target audience for this book I did still enjoy the read.”

– Bokfokus, 221102

“En del av handlingen utspelar sig i den rollspelsvärld som blir en spegling av verkligheten. Jag gillar hur de två berättelserna går parallellt och tillsammans genom boken som förs fram i ett lugnt men behagligt tempo. Det blir aldrig tråkigt utan snarare bidrar till spänningen. Nagriljärerna är en bok från tonåren/ung vuxen spannet och uppåt, som kan uppskattas av både yngre och äldre. […] Nagriljärerna är Emanuel Blumes andra bok och man bara måste hoppas på fler.”

– I min bokhylla, 230107

“Det här är en berättelse med många lager, men den viktigaste (i mitt tycke) är själva grundberättelsen att Gabriel tycker han är ‘den ruttna klementinen i korgen’. Hur Gabriel känner sig annorlunda och utanför i sin familj av motorintresserade storebröder, känslan av meningslöshet och att inte ha något sammanhang och hur rollspelet och den udda sammansättningen av människor i rollspelsgruppen fyller en roll som inte har med själva spelet att göra. Det är en rätt ovanlig fantasy fylld med mörker, melankoli och inslag av skräck, men också om vänskap, hopp och äventyr!”

– Yvette Klang, 230221

Lämna ett svar