Sagospelet Skräck blir Skräck – rollspelet för alla åldrar

När den nuvarande versionen av boxen har sålt slut byter Sagospelet Skräck titel till Skräck – rollspelet för alla åldrar. I övrigt blir spelet sig likt.

Nästa tryckning får ett delvis nytt namn.

“När vi skapade spelet tog vi avstamp ur Sagospelet Äventyrs regelbygge som vi utvecklat under tolv års tid. Men vi ville signalera att Skräck är för alla – något vi tror vi misslyckades med då vi valde att behålla Sagospelet i titeln”, säger förlagschefen och spelskaparen Daniel.

Att etikettera sina produkter rätt är otroligt viktigt för att nå rätt publik. Förlaget säger sig delvis ha misslyckats på den punkten.

“Vi har flertalet hängivna Skräckspelare, barn, ungdomar och vuxna, men vi har märkt att en del tror att Sagospelet signalerar ett barnspel. Där får vi tänka om helt enkelt. Skräck kan spelas av gammal som ung.”

Spelet har fått goda recensioner och fick även guld för bästa regler och silver för bästa rollspel på Fenix Awards 2023.

“Vi ska inte ändra något i reglerna”, säger Daniel Lehto.

“Skräckspelare kan känna sig lugna. Vi ska inte ändra något i reglerna. Det handlar enbart om ett förtydligande från vår sida.”

Lämna ett svar