Kreatörer

Alexander Fahlander har skrivit flera moduler för Sagospelet Äventyr tillsammans med Daniel. Han började med den första utgåvan av Trolldom och har därefter medverkat i ett flertal publikationer. Han har även skrivit för Eloso förlag där han ligger bakom soloäventyret till Call of Cthulhu, samt Chocks monsterbok.

Alexander skriver just nu på två äventyr för Sagospelet Rymd.Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Camilla-1024x668.png

Camilla Linde är Snack Parrows skapare. Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå är en fartfylld och humoristisk science fiction-serie som ges ut på Whip media! Där får läsarna följa den före detta rymdpiraten Snack och hans kompisar som löser mysterier och utför uppdrag i en galax långt, långt borta. Under vår flagg ger hon ut spelböckerna som utspelar sig i samma universum.

Hon har skrivit noveller till skräckantalogierna 13 svarta sagor om superhjältar (Tömd) och 13 svarta sagor om ond bråd död (Sju sorters kakor).

Camilla skriver också lättläst science fiction. Hösten 2020 kom första delen i serien Den längsta resan (Hegas förlag). Även den utspelar sig i rymden, på rymdskeppet Greta T, och riktar sig till barn i mellanstadieåldern. Rymdskeppet lämnade jorden för 200 år sedan och är på väg till planeten Terra Nova med sovande människor som ska befolka den nya världen. Men en av de sovande passagerarna vaknar i förtid.

I sitt berättande drivs Camilla av lekfullhet, fantasi och humor, utan att väja för de djupare frågorna. Hennes historier har ofta teman som utanförskap och att hitta sitt sammanhang.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Jojje-1024x668.png

George Johansson, även känd som Mulle Mecks pappa, har satt ett stort avtryck i svensk science fictionhistoria med sina böcker om Universums öde. Vi ger ut serien i nyredigerad utgåva, och har även gett ut ett rollspel baserat på Georges sci-fi-epos.

”Jag skriver med fantasi och kunskap. Det enda jag kan. På riktigt. Någorlunda. Och en smula annorlunda.”

Johansson har givit ut datorspel, ljudböcker och korta animerade filmer med barnboksfiguren Mulle Meck.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är gunnar-1024x668.png

Gunnar Söderberg är aktiv inom lajvscenen, och har även gett ut mysteriespelen Mord till middagen, samt soloäventyr. Gunnars bok Ångflickan och byråkraterna som belönats med Fenix Awards silverpris i kategorin Bästa soloäventyr.Gunnars soloäventyr om Ångflickan kommer att ges ut på förlaget.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är forfattare9-1-1024x668.png

Johanna Glembo skriver böckerna om Sara och Kumpel. Hon är även utgiven av Eloso Förlag och Swedish Zombie.

Mikael Bergström är en flitig rollspelsskribent som skapat spel som Kutulu, Rotsystem, Värmedöd m.fl. Mikael har skrivit merparten av spelboken Universums öde till Sagospelet Rymd, och jobbar nu med att ta fram ännu en spelbok baserad på science fiction-klassikern.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Richard-1024x668.png

Richard Svensson driver den framgångsrika Youtubekanalen Bluworm med sina egna stop-motionfilmer, och är dessutom en driven illustratör som föredrar den analoga skolan. Richards bilder passar perfekt för Sagospelet Äventyr, men så har han också varit vår ständige illustratör sedan den första riktiga utgåvan 2012.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Samuel-1024x668.png

Samuel Kazimir Lowejko är en frilansande skribent och rollspelsförfattare som verkar under namnet Fantastik42. Tidigare har han bland annat skrivit på Skymningens fasor till Chock – åter från graven, äventyr till Call of Cthulhu Sverige och settingkrokar till Apocalypse World Undergången kom. Mest känd i rollspelsvärlden är han antagligen som en av medlemmarna i Actual Play-podden Rollspelsdags, eller kanske som grundaren till Wexio Spelkonvent. Samuel har spelat rollspel i 25 år mer eller mindre och har en stark förkärlek till apokalyptiska överlevarberättelser och absurd surrealism.

Samuel har fått ansvaret för äventyrskampanjen De sju artefakterna, där befintliga delar kommer att redigeras om. Han kommer också att skriva klart de tre delar som ännu inte finns i text.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Sofi-1024x668.png

Sofi Poulsen författarskap bygger på fantasi och medvetenhet i en spännande blandning. Med ett starkt engagemang för jämlikhet och rättvisa skapar Sofi karaktärer som ger både barn och vuxna en sund bild, ständigt blandat med äventyr och handling som är svår att sluta läsa. Sofi Poulsen startade sin författarkarriär 2015 och har sedan dess skrivit böcker både för vuxna och barn. Alla inom temat fantastik.

Sofi har skrivit Mötet med piraten för Sagospelet Äventyr. Hon är även aktiv med sitt eget förlag Darkness Publishing.

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är Danne-1024x668.png

Daniel Lehto, är ägare till förlaget. Han har skapat Sagospelet Äventyr, Sagospelet Rymd och Sagospelet Skräck och skriver böckerna om Ina och Eld. Han har varit rollspelare sedan tidiga år och hunnit medverka i ett flertal titlar som Chock – Åter från graven, Call of Cthulhu Sverige, Fantasy!, Eon och NeoTech 2.

Yoast SEO