Kreatörer

Alexander Fahlander har skrivit flera moduler för Sagospelet Äventyr tillsammans med Daniel. Han började med den första utgåvan av Trolldom och har därefter medverkat i ett flertal publikationer. Han har även skrivit för Eloso förlag där han ligger bakom soloäventyret till Call of Cthulhu, samt Chocks monsterbok.

Alexander är aktuell med utgivningen av Sagospelet Skräck, och har dessutom levererat två äventyr för Sagospelet Rymd.

Andreas Lundmark är skaparen till De fördömda – Ett västernrollspel med övernaturliga inslag. Det började som ett litet hobbyprojekt men utvecklades till ett komplett spel som nu finns utgivet av Daniel Lehto AB. Andreas har tidigare skrivit material till bland annat Fantasy! Old School Gaming och Cyber M/77.

Camilla Linde är Snack Parrows skapare. Snack Parrows intergalaktiska rymdbyrå är en fartfylld och humoristisk science fiction-serie som ges ut på Whip media! Där får läsarna följa den före detta rymdpiraten Snack och hans kompisar som löser mysterier och utför uppdrag i en galax långt, långt borta. Under vår flagg ger hon ut spelböckerna som utspelar sig i samma universum.

Hon har skrivit noveller till skräckantalogierna 13 svarta sagor om superhjältar (Tömd) och 13 svarta sagor om ond bråd död (Sju sorters kakor).

Camilla skriver också lättläst science fiction. Hösten 2020 kom första delen i serien Den längsta resan (Hegas förlag). Även den utspelar sig i rymden, på rymdskeppet Greta T, och riktar sig till barn i mellanstadieåldern. Rymdskeppet lämnade jorden för 200 år sedan och är på väg till planeten Terra Nova med sovande människor som ska befolka den nya världen. Men en av de sovande passagerarna vaknar i förtid.

I sitt berättande drivs Camilla av lekfullhet, fantasi och humor, utan att väja för de djupare frågorna. Hennes historier har ofta teman som utanförskap och att hitta sitt sammanhang.

Emanuel Blume är författare till bland annat romanerna Nagriljärerna och Nomadplaneten. Med sin bakgrund inom energifysik och miljövetenskap är han noga med att vetenskap och teknik skildras trovärdigt. Han skriver främst inom fantastikgenrerna, är utgiven hos ett antal förlag och undervisar inom skrivande. I andra hand är Emanuel ljud- och musikproducent. Han producerar musik, ljudböcker och podcaster, både i egen regi och på uppdrag av andra. Eventuell fritid ägnar han gärna åt datorspel, inte minst inom peka-och-klicka-äventyrsgenren.

George Johansson, även känd som Mulle Mecks pappa, har satt ett stort avtryck i svensk science fictionhistoria med sina böcker om Universums öde. Vi ger ut serien i nyredigerad utgåva, och har även gett ut ett rollspel baserat på Georges sci-fi-epos.

“Jag skriver med fantasi och kunskap. Det enda jag kan. På riktigt. Någorlunda. Och en smula annorlunda.”

George Johansson har givit ut datorspel, ljudböcker och korta animerade filmer med barnboksfiguren Mulle Meck.

George är aktuell på förlaget med utgivningen av Kapten Brent – stjärnfarare: Tidstunneln.

Jenny Lehto sköter ekonomi och administration. Hon gillar tv-spel och brädspel. Bland favoriterna märks Talisman och Patchwork.

Johanna Glembo skriver böckerna om Sara och Kumpel. Hon är även utgiven av Eloso Förlag och Swedish Zombie.

Julia Kovaleva har ritat i hela sitt mitt liv, oftast dystra teckningar med penna. Hon är nyfiken och lär sig gärna nya stilar. Hon tog examen från designhögskolan i Ryssland, där hon studerade grafisk design och bokillustration.

Marie Östling är litteraturvetare med särskilt fokus på fantastik. Hon är även rollspelare och Star Warsfantast. Hon agerar redaktör, lektör och korrekturläsare åt förlaget. Hon har även skrivit äventyret Bordonius öde till Drakar och Demoner.

Mikael Bergström är en flitig rollspelsskribent som skapat spel som Kutulu, Rotsystem, Värmedöd m.fl. Mikael har skrivit merparten av spelboken Universums öde till Sagospelet Rymd. 2024 kommer Andromeda, ännu en spelbok baserad på science fiction-klassikern.

Peter Svärd är en spelkonstruktör (illustratör mest) sedan gammalt i Gigantoskop med titlar som Spank the Monkey och Big badaboom. Är illustratör och propmaker för diverse spel och lajv. Större illustrationsarbeten har varit för Chock och Sagospelet Skräck. Oerhört aktiv i Magiska Malmö som är den hemliga världen.

Richard Svensson driver den framgångsrika Youtubekanalen Bluworm med sina egna stop-motionfilmer, och är dessutom en driven illustratör som föredrar den analoga skolan. Richards bilder passar perfekt för Sagospelet Äventyr, men så har han också varit vår ständige illustratör sedan den första riktiga utgåvan 2012.

Samuel Kazimir Lowejko är en frilansande skribent och rollspelsförfattare som verkar under namnet Fantastik42. Tidigare har han bland annat skrivit på Skymningens fasor till Chock – åter från graven, äventyr till Call of Cthulhu Sverige och settingkrokar till Apocalypse World Undergången kom. Mest känd i rollspelsvärlden är han antagligen som en av medlemmarna i Actual Play-podden Rollspelsdags, eller kanske som grundaren till Wexio Spelkonvent. Samuel har spelat rollspel i 25 år mer eller mindre och har en stark förkärlek till apokalyptiska överlevarberättelser och absurd surrealism.

Samuel har fått ansvaret för äventyrskampanjen De sju artefakterna, där befintliga delar kommer att redigeras om. Han kommer också att skriva klart de tre delar som ännu inte finns i text.

Daniel Lehto, är ägare till förlaget. Han har skapat Sagospelet Äventyr, Sagospelet Rymd och Sagospelet Skräck och skriver böckerna om Ina och Eld. Han har varit rollspelare sedan tidiga år och hunnit medverka i ett flertal titlar som Chock – Åter från graven, Call of Cthulhu Sverige, Fantasy!, Eon och NeoTech 2.

Yoast SEO