Skräck

Skräck är en av de stora genrerna inom fantastiken. Förlagets första utgivna skräckroman heter Nagriljärerna och är skriven av Emanuel Blume, tidigare känd för böcker som Nomadplaneten och Oktagonen.

Foto: Malin Thorin/Mikael Linell

Emanuel Blume är född 1984, växte upp på Tjörn i Bohuslän och bor numera i Vänersborg. Nagriljärerna är hans andra roman. Han har tidigare publicerat bland annat science fiction-romanen Nomadplaneten (Typ förlag 2016) och skräcknovellsamlingen Oktagonen (Mörkersdottir förlag 2019), samt musikalbumet Inte riktigt än (Troglodyt Produktion 2012).

De flesta av Emanuels romaner, noveller och andra texter kan sorteras in under fantastikgenrerna science fiction, skräck, magisk realism och urban fantasy. Ändå är kopplingen till verkligheten aldrig långt borta, med rötter som går djupt ner i såväl vetenskap som myter och personliga erfarenheter.

Emanuel Blume är utbildad miljövetare och fysiker som till vardags arbetar med miljö- och energifrågor. Han undervisar som gästlärare på Nordiska Folkhögskolan i skrivande, utgivning och formgivning av skönlitteratur.

Förra romanen Nomadplaneten recenserades enligt följande av Jacob Åström Wennbom på Bibliotekstjänst:

”…ett sensationellt välskrivet, spännande, ruggigt och tankeväckande rymdepos som verkligen förtjänar en stor läsekrets. Helhetsbetyg 5/5”

Om Nagriljärerna
Romanen handlar om rädsla, rollspel och skör vänskap. Genremässigt är den en blandning av skräck, magisk realism och urban fantasy. Den huvudsakliga målgruppen är ungdom och unga vuxna. Läsare av exempelvis Stephen King, Sara Bergmark Elfgren och John Ajvide Lindqvist kommer att känna sig hemma.

Boken ges ut av Daniel Lehto AB/Lehto Spel och Media och distribueras av Whip Media.

Du kan köpa boken här.