En spelskapares dagbok #2

Hej alla!

Ett stort tack till er som backat och förköpt nu när alla filer är på tryck och pdf:erna skickade! Utan er hade det inte varit möjligt att ta fram så fina produkter. 

Jag tänker att det är precis så här Kickstarter ska fungera: vi har en idé om vad vi vill göra och med backarnas hjälp kan vi ta det i mål. Ju mer stöd vi får via Kickstarter, desto mer pengar kan vi lägga på projektet. För vårt förlag är det livsviktigt, utan detta stöd skulle vi ha svårt att ta höjd för produktutveckling på den nivå som krävs på dagens spelmarknad.

Genom pengarna vi fått in från er, både via Kickstarter och efteråt via förordrar i webbutiken, så har vi kunnat göra följande förändringar som inte skulle ha varit möjliga annars:

Nya omslag – omslag kostar en del att ta fram. Pengarna från Kickstartern gjorde det möjligt.

Omslag av Walter Quinar.

Box – målet för boxen nåddes inte under Kickstartern, men genom förordrarna klarade vi målet och valde då att uppgradera från bok till box.

Fler illustrationer – vi har kunnat köpa in mängder med fler illustrationer genom pengarna vi fick in från Kickstarter.

Utökade sidantal – vi hade råd med dyrare tryckkostnad, vilket gjorde att projekten kunde tillåtas växa. Både Den brända jorden och Bordonius öde blev mer omfångsrika än vi inledningsvis kunnat lova. Faktum är att Bordonius öde blev snudd på tre gånger så lång som utlovat!

Redaktör och korrektur – detta kostar om man köper in professionella tjänster. Tack vare er kunde vi bocka av också detta. 

Mijövänligt papper och färg – vi fick också möjligheten att uppfylla miljöstandard. Vi uppgraderade färg och papper enligt FSC C118234. Papper som kommer från ansvarsfullt skogsbruk.

Hårda pärmar – Bordonius öde skulle ha levererats häftad. Men vi tyckte det vore synd med tanke på att de andra böckerna är inbundna. Så vi räknade på det och såg att vi kunde uppfylla detta också.

Dubbla utskick – på grund av förseningarna så brottades jag en del med mig själv om detta. Frakten är i sammanhanget en stor del av kakan. Men vi ville verkligen få ut boxen till er, och därefter börja sälja den på mässa och i butik. Jag bedömde till slut att kostnaden fick vara värt det (det finns ju havregryn och blodpudding!). 

Ett stort tack till Worldofboardgames i Umeå för hjälp med packning och skick!

Det är med stolthet jag ser tillbaka på projektet, som trots mycket stök i mitt privatliv till slut togs i hamn. Jag är stolt även över mina medarbetare. Den alltid lika pålitlige och eminente Richard Svensson som jag jobbat med i tretton år! Utmärkte Peter Svärd som jag lärde känna under arbetet med Chock hos Eloso förlag. Helt grymme Lasse Partanen som hoppade ombord hos förlaget under arbetet med Sagospelet Skräck. Skickliga Camilla Linde, som funnits med i bilden sedan Elosotiden då vi påbörjade arbetet med Snack Parrows till Sagospelet Rymd. Min kära barndomskompis Kent Wingsund som hjälpt till att bolla idéer om produkternas estetiska utformning, fonter och färg. Och så sist men inte minst min fantastiska redaktör Marie Östling, som genom sin känsla för språk, berättande och rollspel lyft produkterna inte bara ett utan flera steg. Och hon axlade dessutom författandet av äventyret jag insåg jag inte skulle hinna med! Även hon har jobbat med förlaget en tid och agerat redaktör för produkter som till exempel NagriljärernaSkräck och Tornedalens mysterier.

Utan dem skulle inget av det här vara möjligt. Jag är glad och rörd som har möjligheten att jobba med så duktiga och fina människor, och tillsammans bygga en större helhet än vad var och en av oss på egen hand skulle kunna åstadkomma. Så till dem, och till er backare, ett stort tack! 

– Daniel

Du kan köpa Den brända jorden hos Alphaspel och Worldofboardgames. Boxen borde även inom kort dyka upp hos Mad Wizard Games.

Du kan även köpa Den brända jorden samt göra förköp på Bordonius Öde och Vildmarkens varelser i vår webbutik eller hos Alphaspel. Leverans andra halvan av maj.

Den brända jorden, Vildmarkens varelser och Bordonius öde är oberoende publikationer av Lehto Spel och Media och har ingen koppling till Fria Ligan AB. De är publicerade under tredjepartslicensen för Drakar och Demoner (version 1.0). Drakar och Demoner och Ereb Altor är varumärken som ägs av Fria Ligan AB.

Lämna ett svar